top of page

Kaikki Puron tuotteet ovat sertifioitusti Reilun Kaupan tuotteita. Valikoimasta löytyy myös kaikki tarvittavat oheistuotteet, kuten kupit, sokerit ja takeaway-astiat.

Avaa kuvasto

Oletko kiinnostunut ottamaan Puron tuotteet valikoimaasi? Ota yhteyttä, niin kerromme lisää!

Lisätietoa
PURO | kahvi

SAVING THE RAINFOREST. Avainsanat: luomukahvi, reilun kaupan kahvi, espresso, suodatinkahvi

Yli kaksi vuosisataa sitten, Leo Michielsen avasi siirtomaatavarakaupan Belgiassa, myyden eksoottisia mausteita, teetä, pippuria… mutta ennen kaikkea kahvia. Sata vuotta myöhemmin kauppaa ei enää ollut, sillä Michielsenien mieltymys kahviin oli johtanut Miko Roasteryn perustamiseen. Perheellä oli nyt paljon tekemistä ostaessaan, sekoittaessaan ja myydessään upeasti paahdettuja kahveja ympäri maailmaa. Tätä edesauttoi sopivan lähellä sijaitseva Antwerpenin satama, minne suuri osa maailman kahveista tuodaan (tuotiin).

Hypätään vielä 100 vuotta eteenpäin vuoteen 2005, jolloin perhe koki, että oli aika seuraavalle muutokselle. He olivat huolissaan. Ei niinkään liiketoiminnasta jonka heidän lapsensa ja lapsenlapsensa tulisivat perimään, vaan millaisen maapallon he jättäisivät perinnöksi jälkipolville

Niin syntyi Puro ja sen myötä sitoutuminen kolmannen maailman hyväksikäytön estämiseen, takaamalla reilu hinta kahvin viljelijöille sekä pelastamalla sademetsää ja sen lajeja kahvin tuottajamaissa. Koska muutos alkaa kotoa, kahvipaahtimon katto peitettiin aurinkopaneeleilla tuottamaan vihreää energiaa. Nykyään myös paahtoprosessin tuottama lämpö otetaan talteen ja sillä lämmitetään Mikon toimistot.

bottom of page