Monteriva

Ruotsissa päämajaa pitävä Monteriva Kaffe on markkinointi- ja jakeluorganisaatio jonka Peter Specht Andersen perusti vuonna 1990. Monteriva oli alussa yhteisprojekti ruotsalaisen Bergstrandin paahtimon kanssa (Berg-strand, Vuori-ranta, Monte-riva). Pian kuitenkin Bergstrand vetäytyi hankkeesta ja Peter jatkoi itsenäisenä yrittäjänä.  Nykyään yritys on henkilökunnan omistuksessa.

Kahvi paahdetaan – tottakai – Italiassa, hyödyntäen italialaista tietotaitoa ja perinteitä. Sekoitukset ja pakkausten graafiset ilmeet suunnitellaan Tukholmassa. Alihankkijoina toimivat Romcaffè Maceratassa, Marchen maakunnassa lähellä Italian itärannikkoa sekä piskuinen Fratelli Morandini lähellä Breciaa, Milanosta itään.

Monterivan lippulaiva on Marche, tumman suklaan makuinen, pitkän jälkimaun omaava tyylikkään voimakas sekoitus. Ronskimpi, paahteisempi espresso syntyy etelän perinteen mukaisesti paahdetusta Scuro Napolista.

Monterivan suodatinkahvit paahdetaan myös Italiassa, ruotsalaisen reseptin ja maun mukaan. Suomessa nämä ihastuttavat pehmeydellään ja alhaisella hapokkuudellaan.

mr413_