Puro

puro1

Vuosien etsimisen ja testaamisen jälkeen löysimme erinomaisen, vilpittömästi arvoihinsa sitoutuneen ja laatutietoisen toimittajan Reilun kaupan kahville.

Yli 200 vuotta vanha belgialainen Miko (Michelsen Koffie) on perheyritys joka sijaitsee Turnhoutissa, lähellä Antwerpenin vapaasatamaa. Ei ole sattuma että Michelsenit sijoittivat paahtimonsa alueelle jolla on käyty kahvi- ja muuta siirtomaatavarakauppaa jo vuosisatoja.

Mikon uusin tuoteperhe Puro Fairtrade syntyi vuosituhanteen vaihteessa Michelsenien nuorten sukupolvien vaatimuksesta. Paahtimo on ottanut yhteiskunnallista vastuuta paikallisesti jo kaksi vuosisataa. Panostus Faitrade -järjestelmään nosti vastuunoton kansainväliselle tasolle, osa tuotteista ovat myös luonnonmukaisesti viljeltyä.

Puro käsittää tasalaatuista ja aromikasta Reilun kaupan kahvia eri muodoissa ja moneen käyttöön: espressoksi tai suodatinkahviksi soveltuvana, toimistokäyttöön suosittelemme vaivattomia 80g kerta-annoksia.

Valikoimaan kuuluu lisäksi teetä, belgialaista suklaata, kaakaota… Kahvit tulevat Väli-Amerikasta, lähinnä Perusta, Aasiasta sekä Länsi-Afrikasta.

Puron arvot eivät rajoitu Reiluun kauppaan. Paahtimo kantaa kortensa kekoon mm. sademetsien suojelussa. Jokaisesta myydystaä Purokilosta menee osa rahoittamaan sademetsien hankkimista World Land Trustin suojiin. Osoitteessa www.purocoffee.com voi seurata montako jalkapallokentällistä sademetsää on toistaiseksi suojeltu.

 

puro barista heart